Skip to main content

Pendelkleppen en veiligheidsluizen

Pendelklep & druksluizen specifiek voor het continue aan of afvoeren van een droge stoffen productstroom in een vrije val, druk of vacuüm toepassingsysteem. Bijvoorbeeld vliegas vanuit een verbrandings processen tot een maximale product temperatuur van ongeveer 950°C.

De kleppen open afwisselend; de bovenste of onderste klep staat altijd dicht zodat er bij een drukverschil tussen twee systemen geen drukverlies optreed. Als er te veel druk verschil heerst over twee systemen is het ook mogelijk om in de voorraadbuis het drukverschil te verevenen, om zo het productieproces zo min mogelijk te verstoren. Ideaal als alternatief op locaties waar bij toepassing van een conventionele door doorvalsluis veel slijtage en drukverlies optreed.

De pendelkleppen zijn leverbaar in vierkante, rechthoekige of ronde uitvoering, behuizing en blad volledig in aluminium staal of roestvast staal 304 of 316, pneumatisch- of elektrische bediening. Toepasbaar onder cyclonen, filterunits, hopper en silo's in zowel chemische, voedingsmiddelen of farmaceutische industrie en voldoet aan de strengste normen die gelden in de procesindustrie zoals ATEX (Zone 20,21,22) FDA en DMT (drukstootvast en vonkdoorslag zeker klasse St3).
  • Temperatuur bereik van ongeveer minus 40°C tot plus 950°C.
  • Geschikt voor frequent gebruik
  • Gasdicht naar de atmosfeer, materiaaldicht in doorgang
  • In het bijzonder geschikt voor zeer abrasieve producten
  • Slijtvast klepblad en huisdelen